Activiteiten:


Home

"Laatste" nieuws

Vrijdagmiddagcafé

Vaste activiteiten

Multiculturele Activiteiten
Informatief:

Archief Exposities ( )

Archief Activiteiten

Villa Foto's

Villa Video's

GLBTQ video's

GeschiedenisOverig:

Links

Oud sponsors

ZoekenWebsites:

Global Village Festival

COC Nijmegen

DITO online

Gay Gelderland

Roze Meifeesten

Roze Woensdag

Villa Lila is lid van Creatief Produktieplatform Smeerolie
Webmaster:
Gerard van Voskuilen

Programma

Als centraal thema voor de roze meimaand heeft de organisatie (Gay Festival Nijmegen) dit jaar gekozen voor Veiligheid.

“Een actueel onderwerp anno 2010, kijkend naar de resultaten van de recentelijk gepresenteerde veiligheidsnota.

Hierin is een duidelijke toename van het (subjectieve) onveiligheidsgevoel terug te zien. Daarnaast blijkt uit gesprekken met politie en justitie dat de aangiftebereidheid eerder afgenomen is, dan toegenomen. Ook het aantal meldingen blijft ver achter bij het toegenomen gevoel van onveiligheid. Dit ondanks een intensieve campagne onder de noemer ‘Hatecrimes’ en actieve rol van de gemeente en politie.

Naast het gevoel van veiligheid, is de seksuele veiligheid van inwoners van Nijmegen reeds jarenlang een speerpunt van beleid en interventies vanuit zowel Gemeente Nijmegen, als hun samenwerkingspartners. Tijdens de Roze Meimaand willen we ook aan het onderwerp seksuele veiligheid, uitgebreid aandacht besteden. Dit doen we door o.a. samen met GGD Nijmegen en SOAAN actief mensen te benaderen met informatie en de vraag of zij zich willen laten testen op aanwezigheid van SOA, HIV of Aids.

We hebben als roze meifeest organisatie dus gemeend hier actief ons steentje aan te moeten bijdragen, door ons programma het thema Veiligheid mee te geven, maar door de meimaand vooral te voorzien van inhoudelijke thema activiteiten.”

Zo. 2  Villa Lila. 15.00 COC Nijmegen organiseert Zondagmiddagsalon voor oudere homoheren en hun aanhang. Toegang: vrijwillige bijdrage.
 
Ma. 4 Villa Lila. 20.00 Concert Cantus Obliquus (Dodenherding en Bevrijding) Traditioneel concert na de officiële dodenherdenking op het Trajanusplein. Aanvang ongeveer 20.45. Toegang gratis.
 
Di. 5  25 jarig bestaan Café Mets: Feest!
 
Vr. 7 Villa Lila. Vrijdagmiddagcafé met om 18.00 Roze Netwerkborrel over bedrijfsleven en homoseksualiteit. En vanaf 20.00 presentatie Roze Meifeest programma. Toegang gratis. Sponsor: Ellie Meeuwisz Assurantiekantoor
 
Vr. 8 Korenfestival met deelname van het Herenakkoord, Cantus Obliquus en Shansons in de ING zaal van de Vereeniging (Keizer Karelplein 2d, Nijmegen). Voor het eerst in 5 jaar, sinds Roze Zaterdag 2005, is er weer een Korenfestival van homo koren. Start 19.30, zaal open om 20.00. Tickets 7 euro, online ticketverkoop.

Herenakkoord

Cantus Obliquus

Shansons
  
Vr. 14 Vrijdagmiddagcafé met om 20.00 Verhalencafé. Thema vrijheid en identiteit. (onder voorbehoud)
 
Za. 15 Villa Lila. 20.00 VSSM verenigingsavond

Za. 15 Villa van Schaeck.  Gay Gelderland Feest i.s.m. Stichting Gay Festival Nijmegen. Lokatie: Villa van Schaeck (voorheen Diogenes, aan de Van Schaeckmathonsingel 10 te Nijmegen) Tevens voorlichting over en testen op SOA door GGD Nijmegen. Verdere info volgt.

Zo. 16 Studentenkerk. Oecumenische viering i.s.m. Studentenkerk Nijmegen.

Er wordt een viering door de werkgroep studenten en Homoseksualiteit en Geloof vormgegeven rondom het thema Veiligheid. Lokatie: Studentenkerk aan de Erasmuslaan 9A te Nijmegen), start 10.00. Toegang natuurlijk gratis

Zo. 16 Villa Lila. 15.00 COC Nijmegen Zondagmiddagsalon in het teken van sexuele veiligheid bij oudere homo mannen.

Ma. 17 Internationale Dag tegen Homofobie

Vr. 20 Café Mets. Netwerkbijeenkomst Veiligheid i.s.m. Politie
Gelderland-Zuid, Gemeente Nijmegen, Bureau Ieder1Gelijk, COC Nijmegen, DITO! en belangstellenden. Lokatie: Café Mets (Grotestraat 7 Nijmegen). Start 19.00. Vrij toegankelijk.

Vr. 21  Villa Lila. Vrijdagmiddagcafé met 20.30 Villa Live met band en om 22.30 jongerenjamsessie.
   
Zo. 23 Villa Lila. Café Dapper. Café voor homo’s met een lichte verstandelijke beperking. Aanvang 15.00. Toegang gratis.

Vr. 28 Vrijdagmiddagcafé met om 20.00 - 02.00 Party4Peace.

Robins Birthday party. Benefiet voor Bona Baana, project in Oost Afrika.

Donaties gaan naar Boona Bana
- Entree: gratis
- Gratis bio vega eten
- Kampvuur (als het weer het toelaat)

Met optredens van:
- Sanne de Leeuwerk (dichter)
- Iduna (Balkan, folk)
- Renate Bresser (singer-songwriter)
- Rev Trigger (rustige rock, singer-songwriter)
- Daisy Chain (bluegrass)
- Reggae jamsessie met leden van Ad Lib en New Sound Sistim
- DJ Daniél da Groove Digger (funk, Soul, jazz)
- De jarige organisator DJ Robin (feel good music)

Benefiet in Villa Lila voor kansarme jongeren in Oost Afrika
Zoals elke maand vindt er op vrijdagavond 28 mei tussen 20:00 en 02:00 in Villa Lila weer een gratis toegankelijke Party For Peace plaats. Deze keer is Bona Baana het goede doel wat gesteunfd wordt met vrijwillige donaties. Zij steunen kansarme kinderen en jongeren in Oost Afrika. Er zijn leuke spulletjes te koop gemaakt door de jongeren zelf. De avond wordt verder gevuld met optredens van Renate Bresser (singer-songwriter), Rev Trigger (rustige rock), Daisy Chain (bluegrass), reggae jamsessie, DJ Groovedigger (Soul, funk) en de jarige organisator van Party For Peace: DJ Robin (feel good music). Verder is er gratis bilogisch veganistisch eten en als het weer het toelaat een kampvuur. Tevens zal er een petitie tegen het verbod op homosexualiteit in sommige Afrikaanse rondgaan. Het is ten slotte Roze Meimaand in Villa Lila!

Bona Baana

Bona Baana is een Nijmeegse stichting die al meer dan 10 jaar allerlei projecten met kansarme jongeren in Uganda, Kenia, Rwanda en Tanzania steunt. Bona Baana betekent letterlijk: "Alle kinderen hebben gelijke rechten". In Oost Afrika leven veel kinderen in krottenwijken en hebben zij hun vader en/of moeder kwijtgeraakt aan oorlog of aids. Gelukkig zijn er ook mensen die zich over hen willen ontfermen. Zij geven die jongeren de eerste levensbehoeften, maar leren hen ook een vak zodat zij zich in de toekomst zelf in hun onderhoud kunnen voorzien. Dit zijn het soort initiatieven die Bona Baana steunt. Elk jaar organiseert Bona Baana ook een gratis toegankelijk Afrikafestival in Bottendaal. Dit jaar zal dat op zondagmiddag 27 juni plaats vinden in het Thiemepark. Meer inormatie vind U op www.partyforpeace.nl

De artiesten

Ook deze keer zijn er weer veel artiesten die voor het goede doel hun kunsten komen tonen. Zo zal dichter Sanne de Leeuwerk zijn diepzinnige woordsubtiliteiten ten toon spreiden. Renate Bresser zal voor het eerst in lange tijd weer haar liedjes op acoutische gitaar ten gehore brengen. Rev Trigger brengt smaakvolle rustige rock in de traditie van Crosby, Stills, Nash & Young. Buiten bij het kampvuur zullen de dames van Daisy Chain bluegrass spelen met banjo, viool, acoustische gitaar en contrabas en meerstemmige zang. Verder is er een reggae jamsessie met leden van Ad Lib en New Sound Sistim en zullen DJ Groovedigger en DJ Robin de lekkerste liedjes uit hun vynilverzameling op de draaitafels leggen voor de nodige swingvitaminen.

Party For Peace

Na tientallen gratis benefietenfeesten en festivals is Party For Peace een begrip geworden in Nijmegen. Iedereen die iets moois kan mag dat komen tonen op Party For Peace. Dat is de "art" in p"art"y. Inmiddels is er al meer dan €11.000 voor allerlei goede doelen ingezameld. Wilt U meer weten over deze feestjes? Heeft U een goede tip voor Party For Peace? Surf dan naar www.partyforpeace.nl

-----000-----

Vr. 28 Lindenberg. Improvisatietheater door PIT. Theater de Lindenberg (Ridderstraat 23 te Nijmegen), start 20.00. Toegang: ???

Za. 29 Villa Lila. VSSM jongerenparty Aanvang: 20.00.
Aanmelden www.jongerenparty.nu.

Za. 29 Diverse locaties in de Grotestraat. Afsluitend straatfeest bij Café Mets in de Grotestraat. I.s.m. Café Mets, Café de Nieuwe Maan, de Fiets en Café Lenthe. Informatie volgt nog.

Za. 29 Café de Plak. Queerparty ‘Vreemd’ in de kelder van Café de Plak, Bloemerstraat 90. Aanvang 23.00. Toegang gratis

Zo. 30 Villa Lila. Robert Long Fandag.

Een theaterconcert met Bart Krijnen, Joke Schilling en Anne-Marie Konings. Zij vertolken bekende en minder bekende werken uit het enorme ouvre van Robert Long op eigentijdse wijze. Algehele muzikale leiding en arrangementen: Rene Stephan. Zaal open: 14.00. Aanvang concert: 15.00. Toegang: vrijwillige bijdrage.

Klik hier voor de site van het Roze Meifeest


.
Terug naar homepage

St. Beheer Homohuis Nijm.
(Villa Lila)

Burg. Hustinxstraat 234
6512 AC  NYMEGENStuur ons een mail